DAGEN ÄR KOMMEN del 6

By on December 6, 2017 in Dagen är kommen - Säsong 2, Julkalender

dagenarkommen2017

6e december, onsdag

Friedhelm vaknar vid tre på natten och det känns som att han ska dö. Han har så himla ont i magen och han fryser som satan, trots att han är sjukt varm. Efter några rop på hjälp kommer mamma in i rummet och tillsammans konstaterar de att han förmodligen har influensa eller något liknande.

“Försök att sova så kan du sjukanmäla dig när du vaknar sen” säger Friedhelms mamma och klappar sin son på huvudet innan hon med trötta steg går och lägger sig igen. Tyvärr har det tåget gått, tänker Friedhelm och tar fram sin dator. Det blir serier istället. Efter att ha streckkollat några avsnitt av Game of Thrones, Westworld och Orange is the New Black börjar klockan närma sig morgon. Friedhelm sjukanmäler sig på skola24 när klockan är sju och snapar sen Sigge och Matilda om sin kommande frånvaro i skolan. Båda svarar att de tycker att det ska bli skönt utan honom och Friedhelm ler. Han tänker att Matilda är ett trevligt tillskott och att hon i viss mån ersatt Amelie, som dragit sig undan efter att hon och Friedhelm gjort slut. Med en gäspning lägger han ifrån sig telefonen, lägger sig ned i sängen och somnar.

 

När Friedhelm vaknar igen har klockan hunnit bli elva. Han går upp och tar sig till köket, där han förvånat möter Nicole, sittandes på köksbänken med telefonen i ena handen och en smörgås i den andra.

“Vad gör du hemma?” säger han och börjar hungrigt leta i kylskåpet efter något att äta. Nicole rycker på axlarna.

“Vi hade bara en lektion imorse, så jag slutade 9:40” säger hon med munnen full av smörgås.

“Lyx” svarar Friedhelm och plockar ut lite tillbehör ur kylskåpet samtidigt som han börjar bre mackor.

“Du är Sigge och hon rödblonda tjejen i er klass tillsammans?” frågar Nicole plötsligt och Friedhelm rynkar på ögonbrynen.

“Flora? Nej inte enligt Sigge iallafall, vadårå?”

“Jag såg dem vid Fridhemsplan imorse bara, såg inte precis ut att vara inget,” fnissar hon och hoppar sedan ner från köksbänken varpå hon går ut ur köket. Friedhelm skickar en snap till Sigge där han frågar om saken. Han får som svar att det är komplicerat. Då ringer Friedhelm upp sin vän, som inleder samtalet med att klaga på hur han blivit tvungen att gå ut från lektionen för att svara.

“Vad menar du med komplicerat? Lek inte med Floras känslor om du inte har några själv” säger Friedhelm anklagande och Sigge säger emot.

“Men jag kanske har känslor för henne?”

“Säger du det så, men känn dig själv” avslutar Friedhelm, “Tänk på konsekvenserna”.


By