DAGEN ÄR KOMMEN del 7

By on December 7, 2017 in Dagen är kommen - Säsong 2, Julkalender

dagenarkommen2017

7e december, torsdag

På torsdagsmorgonen bestämmer sig Friedhelm för att vara frisk. Han pallar inte en till dag hemma, då missar man ju saker i skolan! Han är tillräckligt mycket KGare för att gå till skolan halvsjuk, så med ett ryck tar sig Friedhelm hemifrån och till KG. I skåphallen möter han Flora.

“Godmorgon” säger hon glatt och Friedhelm hälsar tillbaka. I övrigt är det tomt på folk i hallen; klockan är bara 8:10. Friedhelm är i hemlighet imponerad av sin förmåga att vara tidig de senaste dagarna, men han förs tillbaka till verkligheten när Flora börjar prata.

“Så… vet du när Sigge kommer?” säger hon och Friedhelm skakar på huvudet.

“Han kommer väl snart antar jag” svarar han bara och granskar Floras ansiktsuttryck.

“Har han sagt något om mig?” säger hon och lägger huvudet på sned. Friedhelm höjer på ögonbrynen och försöker komma på något snällt att säga. Han räddas av folk strömmar in i hallen. Matilda och Amelie är några av dem. Dom ler glatt åt Friedhelm.

“Waddup” säger Flora och gör ett gangsign till tjejerna i ett försök att synas. De stannar upp och tittar på henne med frågande ansiktsuttryck. Sedan spricker de upp i leenden och kramar både henne och Friedhelm. Han fnissar lite åt Flora men tycker samtidigt om hur hon anstränger sig för att bonda med Sigges tjejkompisar. Flora och Friedhelm väntar på de andra två när de tar sina böcker ur skåpen, och sen går de upp till första lektionen. I trappen möter de Hildur som argt tittar på dem. Friedhelm tittar undrande på Matilda.

“Ja hon lyckades ju inte ta mig, och sen blev hon själv tagen minuten efter” säger Matilda triumferande och ger Hildur en liten vinkning. Sen gäspar hon stort och förklarar för Friedhelm,

“Ja vi var ju på Läroverksfejden-festen igår, varför var du inte där?”

“Jag var ju sjuk?” säger Friedhelm och slår ut med handen. Matilda tar sig för pannan.

“Ah just det ja, segt” svarar hon och rycker på axlarna. De två går lite snabbare än Amelie och Flora, som hamnat några meter efter. Plötsligt får Matilda en idé och vänder sig till Friedhelm.

“Jag vet hur vi ska winga Sigge och Flora!” utbrister hon och Friedhelm stannar till.

“Nej alltså…”

“Jo! Jag har en svinbra idé!” säger hon och vänder sig om till Amelie och Flora som hunnit ikapp.

“Vad gör ni i helgen?” frågar hon dem och de rycker båda på axlarna. “Vi ska på weekend! Vi tre, Friedhelm och Sigge! Någon annan också kanske?” fortsätter hon och de andra ser lite frågande på henne.

“Weekend var?” frågar Amelie.

“Min familj har ett ställe i Vaxholm! Jag får åka dit när jag vill” säger Matilda. Hon låter ingen ifrågasätta idén och innan Friedhelm vet ordet av det så är han inbokat på en weekend till Vaxholm med Matilda, Amelie, Flora, Sigge och Cecilia, som hoppat på när hon hört dem prata på lektionen. Han känner redan hur det är som upplagt för kaos.


By