DAGEN ÄR KOMMEN del 8

By on December 8, 2017 in Dagen är kommen - Säsong 2, Julkalender

dagenarkommen2017

8e december, fredag

Klädd i svart, anländer Friedhelm till skolan 8:20. Eftersom Matilda är med i det amerikanska fotbollslaget hade alla enats om att gå på matchen, och först efteråt åka ut till hennes landställe i Vaxholm. Han möter Sigge utanför religionsklassrummet och de går in för dagens enda lektion. De sätter sig vid bänkarna bakom Flora och Cecilia.

“Hejsan! Är ni taggade?” säger Flora som vänt sig om.

“Öh ja, ska bli kul att se Matilda spela” svarar Friedhelm

“Nej alltså, är ni taggade på Vaxholmsweekend?” rättar Flora, och Friedhelm utbyter en blick med Sigge.

“Jo, blir nog kul” mumlar Friedhelm och plockar fram sin dator ur väskan inför lektionen.

“Varför är inte ni och förbereder matchen?” frågar Sigge och Flora ler inställsamt.

“Det var så många som ville hjälpa till innan så vi kunde komma senare” svarar Flora och Cecilia nickar. Läraren kommer in och inleder lektionen.

 

Sigge och Friedhelm tågar med övriga skolan till Hersbymatchen. Flera nyfikna ettor tittar på dem och Firedhelm ser med fasa hur det knappt är några andra treor i paraden. Sigge är däremot taggad, och hälsar glatt på några tvåor han känner. När de anländer till matchen sätter sig Friedhelm och Sigge tillsammans med några andra från deras klass, som de lyckligtvis mött i paraden. De skriker några hejaramsor med övriga publiken men tröttnar ganska snabbt. Snart kommer matchen igång och det går rätt bra för KG Pugs. Friedhelm och Sigge vrålar när Matilda kommer inspringandes på planen, och de vrålar när hon gör några sjukt bra tacklingar. Matchen håller på i evigheter men när den äntligen är över ses de alla utanför den stora hallen. Matilda, Sigge, Friedhelm, Cecilia och Flora ställer sig och väntar på Amelie, som kommer med bil. Hon hade ingen lust att gå på matchen, utan hade erbjudit sig att köra istället. Dessutom var Amelie den enda med bil för fler än fem. När hon stannar till vid vägkanten med bilen hoppar de andra in och Amelie gasar på. Med hög musik tar de sig ut ur stan. När de kommer fram har det hunnit bli sent, och alla är väldigt trötta.

“Vi måste handla guys” säger Matilda och med en enorm kraftansträngning tar sig hon och Friedhelm ut ur huset, som ligger mitt i Vaxholms centrum (vadå landställe?) och ned till affären. När de kommer tillbaka har de andra dukat och tänt ljus, och tillsammans lagar de mat och myser. Friedhelm tycker att det är skön stämning, men han gillar inte blickarna som Flora och Sigge utväxlar. Han gillar dem inte alls.


By