INSAMLING AV FOTBOLLSSKOR I HUVUDENTRÉN

By and on December 18, 2017 in Life at KG

Lägg dina överblivna fotbollsskor i vår låda i huvudentrén för att hjälpa fler människor integreras i samhället.

Vi är två killar på kör-linjen i trean som just nu driver ett UF-företag i syfte att samla in överblivna fotbollsskor för att sedan skänka dem till människor som har det sämre ekonomiskt ställt. Idén fick vi efter att en nyanländ lagkamrat till oss fick sina fotbollsskor stulna då han bytte asylboende. Vår fotbollstränare arbetade inom Svenska fotbollsförbundet och lyckades genom hans kontakter få landslagsspelaren Jimmy Durmaz före detta skor så att vår lagkamrat kunde vara med och spela igen. Vi insåg därefter att det måste finnas fler liknande fall och startade därför ShoeStrings UF. Just nu samarbetar vi med Tillsammans cup som hjälper eldsjälar arrangera fotbollsturneringar på sin ort, med fokus på att integrera nyanlända i samhället och vi kommer under nästa termin ha ett samarbete med Futebol dá forca som är ett företag som fokuserar på att stärka tjejers rättigheter och möjligheter genom fotbollen. Vi har även ett samarbete med Svenska fotbollsförbundet som stödjer och hjälper oss i vårt arbete.

Under tisdagen den 19/12 och onsdagen den 20/12 kommer vi att ställa en låda i KGs huvudentré där man kan lägga sina överblivna fotbollsskor om man vill vara med och göra skillnad.

 


By and