VALSPECIAL: LUF OCH LIBERALERNA

By on September 6, 2018 in Columns, Valspecial 2018

LUF står för det Liberala Ungdomsförbundet. Vi är väldigt enkla, vi bestämmer inte åt dig, vi ser till så att du får bestämma så länge du inte skadar andra. Det är inte vår sak huruvida du anses vara märklig. Vi är kort sagt en av sveriges äldsta och största liberala organisationer.

  • KZINE är en opartisk medieorganisation och tar inte ställning för eller emot skribentens egna åsikter, utan verkar neutrala. Vi ska fungera som ett språkrör och en kanal där elever på skolan får sina röster hörda. Det här är den tredje publikationen av vår serie “Valspecial 2018”.

Till skillnad från moderpartiet så kommer LUF alltid att stå på frihetens sida. Det är enkelt, stöd för LUF = stöd för frihet. Så är det alltid. Exempelvis så står LUF för en öppnare och mer frihetlig narkotikapolitik som redan har gynnat flera länder. Vi är väktarna av sann frihet och är inte rädda att säga ifrån när du ser suktade partierna vinner väljare genom att inskränka friheter.

Vi är liberaler som tror på fri rörlighet, jämställdhet och jämlikhet i alla dess former. Alla måste få samma chanser till ett bra liv på jorden. Det finns många orättvisor i samhället, det är därför som vi brinner för jämställdhet. Inte genom kvotering, utan genom att utmana normer och införa jämnt uppdelad föräldraförsäkring. Vi vill ge dig, vare sig du är kvinna eller man, de bästa chanser du kan få till att leva ett bra liv. Det är bara du som kan ta dem. Frihet på riktigt, alltså.

Vi liberaler tror på en värld utan gränser. Om du upprörs av hård retorik i migrationen, vare sig den kommer från höger eller från vänster, så representerar vi dig. Gå med så får du en chans att påverka, liksom de medlemmar som framförde kvinnlig rösträtt, samkönade äktenskap och LSS (Lag om Stöd och Service).

Går du med i andra ungdomsförbund så står du för en specifik politik där du kommer att finna en lång rad frågor att kritisera. Så fungerar inte vi. Våra värderingar är inte abstrakta eller svåra att sätta ord på. Går du med i LUF så står du inte för en obegriplig politik, du står för den friheten vi inte kan sluta tjata om. Det finns en sak gemensamt mellan många av våra finaste värderingar i väst, de som i ofta kopplar till empati. Många väljer att helt enkelt kalla dem för godhet, men egentligen är de liberala.

Om du överväger att gå med oss, så kan du enkelt bli medlem på vår hemsida. Det är gratis och kräver inget engagemang, däremot så gynnar det dina medmänniskors frihet, oavsett vilka de än må vara.

Miguel Angel, NA17EB


By