KÄRLEKENS DERIVATA 7:E DECEMBER

By on December 7, 2018 in Julkalender, Kärlekens Derivata

Eleverna målar svarta horisontella streck på sina ansikten. Kungsholmsmerch från diverse årtal åker på. De flesta lärarna bojkottar den amerikanska fotbollsmatchen för att rätta prov och förbereda inför jullov, men inte Veronique och PB. På morgonens fysiklektion innan matchen ber Veronique alla cheerleaders och fotbollsspelare i klassen att räcka upp handen. Hon går fram till var och en, skakar deras hand och önskar dem lycka till. Självklart är Ricky maskot.

För att vänta ut rusningen och tåget sätter sig Veronique och Paolo på Morelli. Veronique beställer den berömda saffransglassen, men Paolo håller sig till Pistasch. ”I’m so glad that Hersby’s out of Sthlm Bowl this year, honestly, they were such assholes” berättar han och betonar det sista ordet i sin mening. Tillsammans diskuterar de att våld och trakasserier inte hör hemma i sportens värld.

De hinner just slå sig ner på träplatserna i Eriksdalshallen, när Östra Real ska göra sin premiäruppvisning på Sthlm Bowl. Koreografin imponerar, men Paolo skrattar obekymrat när cheerleadertjejerna börjar jucka mot golvet för tredje gången ”This looks more like something taken from Magic Mike than a cheer routine – but apart from the fact that they’re doing this and the boys being Baby in the corner, they’re actually quite impressive!”. Veronique instämmer med ett “oh yes indeed” samtidigt som de hamnar allt närmre varandra. De skriker sig hesa tillsammans med alla andra elever. Däremot har de båda valt att inte köra några hetsiga ramsor.

KG Pugs cheerteam levererar en av sina bästa rutiner. De är lite nervösa, men passionen finns verkligen där och i den andra uppvisningen tar de rejäl revansch för minsta miss – publiken skriker så högt att det ringer i öronen. Allt fokus läggs på tempo, teknik, uttryck och gestaltning. Ett solklart ”MVG!” skriker Veronique i Paolos öra. 

Glädjeruset mellan de båda lärarna ökar ju fler touchdowns KG:s damlag gör. De spelar helhjärtat och tekniken är strålande. I den sista touchdownen innan klockan ringer ropar publiken ”Det är VI-  som är – Kungs-holmen!” och Paolo ger Veronique en enorm kram och pussar henne därefter på kinden – på italienskt vis därför att han är så exalterad. Hon får fjärilar i magen, men gör sig påmind om alla elever som sitter runtomkring dem. ”Shit – tänk om han kanske gillar mig?” tänker hon. Det skulle vara för bra för att vara sant. Paolo är en italiensk dröm. Dammatchen blir en utklassning utan dess like och det hela ser ut att bli Kungsholmens första seger i Sthlm Bowl.

När det är dags för herrmatchen gör Östra en touchdown inom bara några minuter. Klacken på andra sidan skriker plötsligt ”en sjukdom, en smitta, en KG-fitta” vilket får dem att bli brutalt utbuade av inte bara publiken, utan PB kan inte hålla sig från att peka finger och svära på italienska. Han pekar på killen bakom megafonen och höjer rösten. ”That, is not okay. That is childish and unacceptable. Sexism is so out of the game, come on, like it’s 2018? I thought that they knew better than that?”. Östra Real blir återigen utskrattade när de drar en ramsa om att de har mer pengar än KG. Tråkigt, blasé och stereotypt, menar Veronique.

Plötsligt börjar även en Östra-spelare att dra i en KG-spelares tröja vilket väcker upproriska känslor bland lagmedlemmarna liksom KG:s hejaklack. Under spelets gång görs det många touchdowns och KG tar ledningen. Matchen blir en riktig nagelbitare och vid slutet är ställningen 31-38. Plötsligt tickar klockan raskt nedåt och alla KG-elever räknar ner med sina sista krafter när de känner doften av den ljuva segern, fäller ned madrasserna runt planen, hoppar över räckena och stormar planen i enorm triumf och eufori. PB skriker ”come on Nicki, we just won it all!”, innan hon ens hinner svara rycker han tag i hennes hand och hjälper henne till andra sidan.

Tillsammans står de där, i en svettig, hormonell köttklump och KG-andan hade inte kunnat vara mer påtaglig. Guldpokalen åker runt som en helig relik bland ungdomarna efter den trefaldiga vinsten i amerikansk fotboll och cheer. Östraeleverna lämnar hallen med avundsjuka, snopna miner och bittra blickar. ”Pappa kan inte köpa segern” säger Veronique “what?” säger Paolo och försöker överrösta elevernas skrik. “Daddy can’t buy this victory” översätter Veronique entustiastiskt, och de skrattar.


By