Lyckliga färger – en dikt

By on December 7, 2018 in Poetry

 

Arabisk version

أردت ان يبقى الجانب الأبيض  موجود… رغم معرفتي بأنه كثير الحساسية .. يمكن بأي وقت يصبح رماديأ أو حتى أسودا…بقيت على أمل…على حلم…وعلى وعود..لكن في آخر المطاف… تحول الابيض لسواد كاحل..سواد لم يتسع للبياض مكان..حتى وأن كانت بقعة تزال…عقلي وصل للنضج الذي لا يسمح بأن استهزاء بنفسي…فالآن اصبح كل شيء واضح. لعل وسادتي يوما تتكلم وتصرخ ألما عني. أنا قادرة على أن أصنع لوحة و خمسين مقطوعه .انا قادره على اي فن صغير و  انا قادرة على أن أخلق من اللاشيء قصيدة السلام. كل منا بداخله موهبه وابداع .كل منا يمتلك قدرة عظيمة لم يكتشفها بعد. الفرق بينك وبين العازفين والرسامين والكتاب انهم استطاعوا اكتشاف انفسهم . امتلكوا الجرأة دفاعا عن ابداعهم. لا تقل لا استطيع ….بل ابدأ البحث عن ذاتك …عن ابداعك…او شيء يجعل منك إنسان مبدع موهوب .اجعل قوتك الداخلية تسيطر على عالمك ليصبح مليء بألوان النجاح.

 

Svensk version

Jag såg hur livet hade många färger likt regnbågen. Varje färg berättar en berättelse med en solklar rubrik, karaktärer och detaljer. Färgerna bleknade och bara svart och vitt fanns kvar. Jag skulle helst ha velat behålla den vita sidan, även fast jag visste att den var väldigt känslig och närsomhelst kunde bli grå, eller till och med svart.

Jag hade förhoppningar, drömmar och löften men på slutet förvandlades den vita färgen till en mörk svart färg. Så mycket svart så att jag inte kunde se ett enda vitt ställe. Min kudde skulle någon gång kunna berätta och skrika, istället för mig, om mina smärtor. Mitt sinne har nått en mognad som inte tillåter att underskatta mig själv. Det är solklart nu. Jag bestämde mig och tänkte att jag kunde göra hundra tavlor och femtio musikala spår. 

Jag har kunskap om vilken konst som helst. Jag kan skapa fredens dikt från ingenting. Var och en av oss har talang och kreativitet. Var och en av oss har en stor förmåga som ännu inte upptäckts. Skillnaden mellan dig och musikerna, målarna och författarna är att de kunde upptäcka sig själva. De hade modet att försvara sina skapelser.

Säg inte att du inte kan, leta efter dig själv och dina skapelser. Eller något som gör dig till en begåvad och kreativ person. Ge dina inre krafter kontroll över din värld, för att bli full av lyckliga färger.


By