Debatt om EU-valet

By on May 14, 2019 in EU-val 2019, Uncategorized

Under de senaste veckorna har det kommande EU-valet debatterats för fullt. Idag, tisdagen den 14 maj, kom representanter från samtliga partiers ungdomsförbund till KG för att diskutera vidare. Frågor som är extra aktuella i år rör miljö, invandring och EUs makt över medlemsländerna. 

Det är mindre än två veckor kvar tills det är EU val i Sverige. Arba Kokalari som är en av Moderaternas toppkandidater i EU-valet, menar bl.a. att vi inte ska ha för höga skatter som begränsar folk och en union som räddar klimatet genom att införa mer förnybar kärnkraft. Anders Rehnberg står som nummer fem på liberalernas lista och menar att det ska bli billigare och enklare att leva miljövänligt. Vad gäller integration så bör vi ha koll på vilka som kommer men också hjälpa dem. Rehnberg kräver att varje medlemsland ska ta sitt ansvar och att något annat bör resultera i böter. 

Debatten sänds nu live via elevkårens facebook. Under dagen kommer korta klipp med presentationer av samtliga representanter finnas på kzines instagram, därefter hamnar händelserna i vår profil och kommer kunna ses när som helst.


By