SÖK TILL KZINE:S STYRELSE 2020

By and on April 27, 2020 in Columns, Uncategorized

KZINE ANNUAL (DIGITAL) MEETING 2020

Den 5:e maj är det dags för KZINE:s årsmöte, där vi kommer gå igenom året som passerat och tillsätta en ny styrelse inför nästa verksamhetsår, 2020/2021. Vi vill jättegärna ha dig där! I och med att det är Coronatider så kommer mötet att hållas online med hjälp av Mentimeter Hangouts och koden kommer att annonseras via KZINE:s Instagram story. Vi kan tyvärr inte lova fika denna gång — så passa på att baka eller köpa med ert eget! 

Vi i valberedningen vill passa på att understryka att alla intresserade elever kan söka till styrelsen. Har du/ni passion för journalistik, podcasts, grafisk design eller föreningsarbete? Kanske alla fyra? Missa då inte chansen att bli en del av en av skolans största föreningar och den kanske allra mysigaste styrelsen! Har du ingen tidigare erfarenhet inom KZINE? Det viktigaste är inte en lång, flashig lista med föreningsmeriter (även om det aldrig har skadat…) utan ett genuint och brinnande intresse. 


VILKA SITTER I VALBEREDNINGEN?

Jana Paegle, ordförande för KZINE 2018/2019
Linnea Nordlund, ordförande för Yatta 2019/2020

HUR SÖKER JAG TILL STYRELSEN?

Skicka ett direktmeddelande (DM) till @kzine på Instagram eller skriv ett meddelande på vår facebooksidaså återkommer valberedningen snarast med tid för (digital) intervju. Kandidaturen skall innehålla svar på följande frågor:

  • Vem är du och vilken post söker du?
  • Varför vill du sitta i KZINES styrelse?
  • Varför söker du till just den här posten?
  • Vad gör dig till en lämplig kandidat?
  • Vad vill du åstadkomma inom KZINE?

Alla sökande intervjuas av valberedningen (inga läskiga förhör, bara odramatiskt samtal och kaffe över videokonferens). Intervjuerna kommer i första hand att hållas mellan 3:e och 4:e maj. Valberedningens förslag presenteras på årsmötet och hemsidan den 5:e maj.

VILKA POSTER KAN JAG KANDIDERA TILL?

ORDFÖRANDE – leder alla styrelsemöten, håller ihop styrelsen och har externpolitisk kontakt, t.ex. med Ung Media.
SVENSK CHEFREDAKTÖR – sköter kommunikationen med alla skribenter, korrekturläser och publicerar artiklar på svenska, samt leder webbredaktionen.
ENGELSK CHEFREDAKTÖR – sköter kommunikationen med alla skribenter, korrekturläser och publicerar artiklar på engelska, samt leder webbredaktionen.
WEBMASTER – driver KZINEs fina hemsida www.kzine.se, har huvudansvar för sociala medier och leder den administrativa arbetsgruppen. Grundläggande kunskaper inom PHP, WordPress och SQL är mycket meriterande.
EKONOMIANSVARIG – tar hand om KZINEs kapital, föreslår en budget och söker bidrag. Ekonomiansvarig är också vice ordförande.
RADIOANSVARIG – leder all radioproduktion och ansvarar för KZINE:s radiostudio, samt lyssnar igenom och publicerar alla podcasts.
BILD- och VIDEOREDAKTÖR – filmar och fotograferar, samt leder bild- och videoredaktionen.
SEKRETERARE – för protokoll på mötena och agerar allt-i-allo i föreningen.

GRAFISK FORMGIVARE – Har ett estetiskt,  digitalt och designinriktat uppdrag med fokus på layout, grafisk sammansättning och formgivning samt redigering av bilder och grafik.

Slutligen, om du har några frågor så tveka inte att kontakta antingen valberedningen eller den nuvarande styrelsen för KZINE. Vi är mer än glada att svara på allt, stort som smått. Vi ses på årsmötet!


By and